Meny

Sök

Allergier & Specialkost

Vår målsättning är att alltid servera en hållbar måltidsupplevelse med omsorg för råvaror och miljö.

För att vi ska kunna tillgodose era önskemål, uppskattar vi att ni informerar oss i förväg om någon i sällskapet är i behov av specialkost så vi kan förbereda detta inför ert besök. För konferenser och grupper passar det bra att göra detta senast vid avstämningen av ert arrangemang/veckan innan ankomst och för privata sällskap, vid bokning av bord i vår bistro. Ej föranmäld specialkost kan inte garanteras om den inte meddelats i förväg, men vi gör alltid vårt bästa för att alla ska serveras en måltid som passar dem.

Som specialkost klassar vi Livsmedelsverkets 14 allergener, vegetarisk och vegansk kost.

Klicka på länken för att se  Livsmedelsverkets 14 allergener

Vänligen notera att vi inte har möjlighet att tillgodose diverse dieter som t.ex. LCHF och GI samt viss specialkost pga. religiösa och etiska skäl som t. ex. koscher och halal då vårt kök inte har möjlighet att tillreda den kosten. 

VEGETARISK KOST

När ni sammanställer er deltagarlista uppskattar vi om ni följer tabellen nedan för benämning av vegetarisk kost. Detta ämne kan ibland orsaka viss förvirring då till exempel vegetarianer äter det som benämns vegankost. Det vi ofta kallar för vegetarian är i strikt mening lakto-ovo-vegetarian då animaliska livsmedel som ägg och mjölk förekommer i denna kost.

Få Tylebäcks nyhetsbrev!

Fyll i din e-post nedan så håller vi dig uppdaterad!